Pe post de „buna ziua”


Intr-o desavarsita lipsa de repere caut faptele cu insistenta celui aplatizat de monotonía inconjuratoare. Exista fapte si fapte, cele cu adevarat importante sunt faptele-povesti, faptele-imbold, faptele cu substrat, faptele-esenta nediluata.

Undeva nu departe de o usa deschisa larg spre un hol luminat de un neon puternic, un om trece in fuga, baga capul pe usa, se face ca nu gaseste ceea ce cauta, trece mai departe, priveste prin mine, nepoliticos, ignoranta lui pune bazele unui non-reper, o ne-fapta totusi poveste, un adevar contestabil. Omul vorbeste intreband de altul, omul nu-mi vorbeste intreband de mine. Ne-fapta lui naste un imbold sublim, ne-fapta lui imi zgandare substraturile, trezindu-ma la viata. In pofida non-gestului, ii multumesc omului in gand.

Omul obtine raspunsul, omul pleaca mai departe, usa ramane deschisa spre holul luminat inca de un neon. Eu raman in urma omului sa-i disec ne-fapta  «o fi fost doar grabit, doar prost organizat, doar pana peste cap». O fi fost dar tot degeaba, ne-fapta dupa ne-fapta roade incet, pana la os, verticalitati inca intacte.

Constiinta nu-mi spune nimic, ne-fapta trece drept nesemnificativa. Si totusi …

7 gânduri despre „Pe post de „buna ziua””

  1. […] abisuri, almanahe, altcersenin, anacondele, cammely, carmen, cita, dagatha, gară pentru doi, dia na, dor, dictatura justiţiei, la fee, miţa, scorpio, sim, tibi, vero, virusache şi nu sunt uitaţi gabriela, max şi călin care se plimbă prin finlanda, dar şi toţi cei care ne pot ajuta, nu-i aşa? […]

  2. Ne-faptele mă ating și pe mine. Chiar și cele ale unor ne-cunoscuți, ne-educați, ne-cizelați, ne-crescuți! Și lupt să mă învelesc într-o platoșă pe care să n-o mai poată străpunge. Defel. Că-i păcat de mine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.