Istoria artei


Uneori senzatia pantei cu orice pret este servita cu varf si indesat in unghiuri de patruzeci si cinci de grade pe putin, sau in orice caz nu foarte departe. Privind panta dupa panta traiam profund siruri de secvente dupa alte siruri de secvente si ma intrebam cat aproape de adevar pot fi povestile povestite in sute de mii de pixeli.

Privind realitatea in fata, detestam deja multitudinea de scenarii construite din boabe fine de tot de nisip. Turnurile erau de fapt mult mai inalte si strazile defapt mult mai in panta. Si toate acestea intr-un numar ilimitat repetat practic la infinit.

DSC03900

De jur imprejur oameni entuziasti construiau visele si apoi le puneau in practica. Unora le iesea din prima, altora nu dar asta nu-i impedica sa-si construiasca alte vise si apoi sa le puna in practica. Si asa mai departe. Nostalgicii epocilor apuse strangeau senzatii ciudate si le expuneau in muzee „pentru generatiile urmatoare”. UNIVAC, ENIAC, SAGE, IBM System 360, PDP-8. Cartele perforate. COBOL. FORTRAN. Vremuri …(1)

Eu treceam prin istoria creata de altii si ma intrebam incurcata cum am putut supravietui atata amar de vreme fara Internet. Apoi priveam din nou la oamenii din jur, inca entuziasti, inca visatori, inca posibili si ma urcam intr-un tren cu multiple mici opiri. Inca contemporane : Palo Alto, Mountain View, San José, …

DSC04839

Apoi intram intr-un altfel de muzeu si descopeream un altfel de arta (2). Inca contemporana.

(1): Computer History Museum

(2) : MoMA New York

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.