Non-stari


Efemeritatea vorbelor tradeaza atemporaliatea sentimentelor. Stari diverse elimina concluzii pripite si trec inca odata totul in revista : punct si de la capat, sa inchidem cercul cat mai poate fi inchis !

Alte concluzii cad buluc “inspiratia si-a terminat de tot versiunea”, utilitatea non-vorbelor rezida in capacitatea semnelor de a nu spune mai mult decat trebuie. Dar semnele nu se vad printre cuvinte, semnele se pierd doar printre cuvinte, esenta actului de creatie si-a depasit vremurile si acum isi asteapta randul la eternitate.

P.S. Curiozitatea nu-mi da pace, a strapuns cineva dincolo de cuvinte?

11 gânduri despre „Non-stari”

   1. Fireşte că sunt gândurile, mai întâi…dar tot trebuie convertite în cuvinte. La capitolul „gesturi” suntem săraci. Nu ştim niciodată cum să le facem si când, suntem stângaci.

   2. Problema este ca uneori conversia esueaza in mod lamentabil. SI eu ma tot intreb ce e preferabil : doar cuvinte sau doar gandurile ?

 1. eu sunt pe tusa la articolul asta si m-am straduit mult, pe cuvant de pionier. Dar si cand nu inteleg, tot ma incapatanez sa vin sa te vizitez pentru ca
  1. poate mai e o speranta de priceput daca sunt perseverenta
  2. imaginea Venetiei care-mi cade sub ochi inca de la inceput imi provoaca aproape orgasme in memorie….
  Zambete ( am scris, ca nu mai nimeresc combinatia de taste)

  1. Deci , totul a pornit de la ideea ca exista, pe de o parte cuvintele si pe de alta parte ideile, sentimentele, senzatiile. Ca uneori doar cuvinte frumos alaturate pot da o impresia de tot umplut cand defapt nu exista practic idee dar exista poate o senzatie. Ca altadata cuvintele lipsesc sau cele care sunt nu sunt deajuns pentru a reproduce o stare.

 2. Dacă ai străpuns spre lumea de dincolo de cuvinte, odată întors nu poți povesti. În lumea de dincoace de cuvinte nu există cuvinte pentru lumea de dincolo de cuvinte. Există doar lacrimă și zâmbet, iar acestea nu-s cuvinte, sunt dincolo-de-cuvinte.
  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.