Valuri


Imi spunea sa nu astept niciodata ca lucrurile sa se petreaca  de la sine caci lucrurilor le place provocarea iar eu ii raspundeam de fiecare data in acelasi fel, monoton, din spatele unei inertii afisata fara voie drept argument cu greutate la cantar «da, dar e  nevoie de o doza de tupeu, iar tupeul asta e dat pe nimerite ».

Ma privea lung, batraneste, si tacea. Cand tacerea ii biruia gandurile si linistea incepea sa-i zgandere timpanele imi zambea ingaduitor si-mi spunea ca viata e frumoasa tocmai pentru ca nu pune niciodata totul pe tava de la inceput.

Din cand in cand imi aduc aminte de vorbele lui si decid ma lansez cumva impotriva valului, lasand inertia pe seama altora. In astfel de momente am impresia ca am deschis cutia Pandorei si nu-mi doresc altceva decat sa o inchid la loc.

8 gânduri despre „Valuri”

  1. Ufff… aşa mi-e dor de-o tavă cu de „de toate”, frumos aranjate şi stivuite cât doar să întinzi mâna şi să te serveşti… Şi-atât de mult aş vrea ca lucrurile să se petreacă de la sine fără să fiu nevoit să îmi bag nasul din 5 în 5 minute în mersul lor plat, calm şi da, anost, teribil de anost …

      1. Cutii deschid doar de Crăciun. Şi-atunci o fac cu teamă să nu cumva să mă pomenesc că iese coana sus-amintită de acolo…

  2. Cutia Pandorei… Nu mai caut riscul și provocarea, nu mă mai plictisesc în viața mea să caut în astfel de cutii senzații tari, și nici nu mă mai interesează să-mi dovedesc curajul sau capacitățile.

    1. Asa mi-am spus si eu si am rezistat cu brio vreo doi ani. Privind in jur am constatat ca lucrurile s-au schimbat si mi-am revizuit traiectoria. Si uite … cutia Pandorei statea undeva dupa colt….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.