M-am indragostit de-o perioada


Era o circumstanta ciudata, cautata practic cu lumanarea in cele mai profunde unghere ale existentei, o circumstanta iscata la marginea unei perioade aproape perfecte, tipul de perioada care trece in varfurile picioarelor, nu tu trambite, nu tu alai, genul acela de perioade timide create pentru oameni timizi si multe sentimente.

Perioada fusese scurta de tot, intr-o crapatura indecent de subtire a timpului, fusese insa intensa si practic mai mereu furata: furata altor circumstante, prea indelicat expuse intr-un prim-plan fals conturat, furate unei normalitati in pana de exceptii, furate unui sir intreg de standarde predefinite, furate pur si simplu timpului.

Circumstanta i se potrivea manusa, ani buni dupa, aceleasi cinci degete – doar putin umflate de anii ingramaditi intre doua randuri de cifre -, aceasi atingere matasoasa, aproape imaginara, aceleasi ochi larg deschisi si vise cat carul.

Circumstanta, ne-premedidata, isi incercase pur si simplu sansa cu degetul mic si-si castigase astfel dreptul la re-play.

Era o circumstanta putin exagerata, desigur, dar perioada isi merita surplusul cu varf si indesat. Cu ochii inchisi, intr-un sir infinit de clipe zemoase, defectele deveneau volatile si prea-plinul derizoriu si nesemnificativ. Aproape tangibil.

P.S. La al „n-spelea” re-play detaliile se amestecasera de tot. Dar ce senzatii .

1 gând despre „M-am indragostit de-o perioada”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.