Act ratat


Barbatul s-a debarasat intr-un sfarsit de femeie. Probabil in pofida dorintei, probabil impins de la spate de o situatie jenanta. Imposibila. Greu de explicat.

Barbatul a aruncat o explicatie scurta. Publica. Apoi a privit in urma si a oftat. Orice fel de decizie il golea de el, lasandu-l undeva intre doua stari. Se simtea tras de maneca de zeci de intrebari contradictorii, de zeci de posibilitati ratate. Se simtea lasat undeva intre el si ceilalti, imagine deformata de prea multele si mult prea rapidele interpretari. Se simtea tradat de constiinta colectiva trasata de prea multele si mult prea rapidele interpretari.

Se simtea golit de el si apoi aruncat ca un prezervativ consumat. Se simtea singur si las, punct involtuntar inainte de termen. Inainte de cuvine. Linie trasa cu apasarea celorlalti peste multe alte (posibile) cuvinte. Guma roasa de asperitatile prea multelor pagini mototolite si apoi aruncate intr-un cos de gunoi „special maculatura”. Mult prea prezenta maculatura inconjuratoare. Aparent nesemnificativa maculatura generata de mult prea repetatele-i non-decizii.

Se simtea un nimic abstract, imposibi de redat. Nimicul actului provocat de convenientele in rigoare. Nimicul non-actului propriu.

Barbatul s-a debarasat intr-un sfarsit de femeie, si-a sters o lacrima in treacat si apoi si-a vazut de ale lui. Aparent nestingherit. Aparent stapan pe situatie. Aparent multumit de curbura lucrurilor. Aparent el. Ca intotdeauna aparent el.

Reclame

6 gânduri despre &8222;Act ratat&8221;

  1. Știi, citind și recitind (m-a fascinat textul, recunosc, poate și prin adevărul frust și simplu din spatele cuvintelor), mi-au sărit în ochi câteva expresii (ca-ntr-un cod al textelor pe care le citești cu proprii ochi, pardon cu propriile amintiri sau experiențe): „imagine deformată, golit de el, maculatură, repetate non-decizii, non-actul propriu, aparent el, ca-ntotdeauna”.

    Pe scurt… m-a impresionat mesajul textului tău. Poate și pentru că m-am uitat, iar, într-un mod (sau dintr-o perspectivă) egoist la el.

  2. Este un „act ratat” extras dintr-o realitate cruda. Involuntar ratat dar ce mai conteaza circumstantele. Eu nu am facut decat sa redau o posibila concluzie, o posibila interpretare. A lua o decizie nu este la indemana oricui si asta este de inteles. Ceea ce nu este de inteles (pentru mine) este de ce oamenii care nu stiu si nu pot lua decizii se incapataneaza sa creada ca pot? Iti multumesc pentru cuvinte. Nu pot decat sa ma bucur ca interpretarea actului ratat a creat senzatii. Este fix scopul scrierilor mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.