Îşi vedea liniştit de linie


Se ascunsese în spatele unui gând, trăsese bine perdeaua, trăsese bine şi draperia groasă de taft, dăduse drumul la abur, dăduse drumul la dus, privise de trei ori bine în stânga şi tot de trei ori bine în dreapta, se ascusese bine în spatele gândului după ce se asigurase că totu-i perfect „dincolo”. Apoi isi vazuse de treabă.

Avea, în spatele gândului, o strategie în plin proces de formare, o creştere lină, non-exponenţială, goluri încă cât cuprindea o viaţă de om, avea în spatele gândurilor idei multe şi creţe, planuri cât casa şi entuziasm pe nivele: nivelul zero îi dădea bătaie de cap, prea mult abur, umezeala îi tocea ideile, mucegăindu-le, nivelul ultim nu şi-l atinsese încă, i se explicase că-i greu de atins, i se dăduse chiar de înţeles c-ar exista posibilitatea foarte probabilă a trecerii pe lângă in şoaptă, nivelului ultim îi micşorase prioritatea până dincolo de zero şi-şi văzuse pe rând de celalalte nivele.

Se ascunsese în spatele unui gând şi-şi vedea acum liniştit de linie. Se inspira din liniile celor şcoliţi într-ale liniilor, îl învăţase cineva să nu ignore nici liniile şi nici spaţiile celor mai şcoliţi ca el.

Un gând despre &8222;Îşi vedea liniştit de linie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.