În buclă


Astăzi e o zi ca toate celălalte zilele, nimic diferit de alte zile, oamenii îşi opresc ca de obicei ceasurile la ore fixate de cu seară, de cu zile şi săptămâni înainte, oamenii se dezmeticesc cu greu, oamenii îşi toarnă băuturi de un maroniu ciudat în căni de un negru la fel de ciudat aranjate de cu seară pe mese pătrate.

Astăzi însă minutele par sa funcţioneaze pe dos, secundele par să se fi trezit de capul lor, scăpate de sub control au invadat intenţiile, accelerându-le întâmplarea.

Am primit la redacţie nenumărate ştiri pe tema zilei de astăzi. O femeie cu voce subţire ne-a declarat pierderea reperelor, femeia vorbea despre o impresie ciudată, femeia afirma că timpul i se oprise aşa, pe nepusă masă, că se trezise prinsă într-un fel de buclă, femeia n-a putut descrie bucla, femeia cu voce subitire părea pierdută în buclă.

Am confirmat cazul femeii în buclă pe baza declaraţiilor jucătorului de şah. Şahistul ne contactase ieri, puţin alarmat. Şahistul ne vorbise despre un ceas care-şi schimbase comportamentul, butonul i se rotea singur la fiecare trezeci de minute, iar minutarul părea să ezite între două tranziţii. Şahistul ne povestise despre pasiunea lui pentru ceasuri. Ceasuri şi şah. Sau poate chiar invers, şahistul nu mai era sigur de nimic. Şahistul ne vorbise despre colecţia lui de ceasuri şi despre mania lui de a-şi asorta de fiecare dată cesul la stare. Şahistul îşi cumpără ceasuri pe nepusă masă. Când detecta o nouă stare, o stare mai ciudată, ne-planificate, non- prezentă în colecţia lui de stări, şahistul îsi căuta ceasul asortat la stare. Şahistul îşi avea locurile lui preferate de căutat ceasuri asortate la stare. Şahistul avea o colecţie de ceasuri impresionantă asortate la o colecţie la fel de impresionante de stări. Şahistul încercase apoi sa ne vorbească despre cealalată pasiune a lui, şahul. Şahistul îşi căutase multă vreme cuvinte şi nu le găsise. Şahistul ne povestise că-şi pierduse pasiunea pentru şah pe drum, ieri se trezise complet indiferent la piese, rece la mutări, indiferent la tactitici. Într-un final Şahistul ne întrebase dacă suntem la curent de starea nefirească a lucrurilor, noi nu eram încă la curent de starea nefirească a lucrurilor.
Azi e o zi ca toate celalalte, la prima vedere ca toate celalalte. Azi putem confirma starea nefirească a lucrurilor pe baza celor declarate de mai mulţi ascultători. Punctul pe “i” ne-a fost adus azi-dimineaţă în jurul orei şase treizeci şi şase. Putem confirma ora pe baza ceasului agătat pe peretele din holul redactiei.

Ascultătorul R.S ne-a sunat şi ne-a semnalat prezenţa unor fragmente peste puterea lui de înţelegere. Ascultătorul R.S. ne-a dat exemple şi fapte, noi am notat totul într-un raport. Noi am analizat exemplele şi faptele şi le-am comparat cu alte exemple şi faptele. Pe baza analizelor făcute noi putem confirma autenticitatea celor relatate de ascultatorul R.S. Noi am notat cu precizie ora, cu minute cu tot. Orei noastre nu-i lipsea nimic. Pentru a fi siguri, noi ne-am decis să achiziţionăm un al doilea ceas, ne-am conectat la magazinul de ceasuri şi am ales un ceas independent. L-am recepţionat şi apoi am comparat ora cu minute cu tot. Ceasul de pe peretele din hol functiona în parametrii normali. Noi ne-am trimis corespondenţii în pădurea Yakushima, corespondenţii ne-au confirmat prezenţa fragmentelor lipsă si absenta altora.

Noi am contactat femeia în buclă şi i-am cerut detalii privind locul. Locul femeii în buclă se afla la zece mii de kilometrii distanţă, spre est.

Noi am tras concluziile necesare privind fenomenul şi mai ales propagarea lui. Noi ne-am privit ceasul, i-am numărat orele, cu minute cu tot, n-am detectat absolut nimic lipsă. Pentru a fi siguri, noi ne-am decis să achiziţionăm un al treilea ceas, ne-am conectat la magazinul de ceasuri şi am ales un ceas original din standul de ceasuri. L-am recepţionat şi apoi am comparat ora cu minute cu tot. Ceasul de pe peretele din hol functiona în parametrii normali.

Noi ne aflam în jurul kilometrului zero.

Noi l-am contactat apoi pe omul cu píesele se şah. Omul cu piesele de şah ne-a descris exact locul. Locul jucătorului de şah se află la zece mii de kilometrii vest.

Noi n-am mai putut trage absolut nici o concluzie, faptele, locurile, oamenii deveniseră mult prea aleatorii. Noi ne-am privit ceasul, am numărat orele cu minute cu tot. Ceasul de pe peretele din hol functiona în parametrii normali.

Noi am decis apoi să vă prezentăm faptele fără nici o concluzie…

2 gânduri despre &8222;În buclă&8221;

  1. Într-o zi de sâmbătă stată acasă mergea tv-ul pe o televiziune de știri și evident, din oră în oră, se rulau cam aceleași știri. Prezentatoarea de serviciu reproducea fidel de fiecare dată aceeași mimică încât m-am făcut anume atentă ca să-mi dau seama dacă cumva se repetă înregistrarea. Nu se repeta, mi-am dat seama de ceva diferențe și după atâta „studiu”, la final de zi am rămas cu concluzia că mi-a rămas în cap doar agitația, tonul, teatralitatea prezentării știrii decât știrea în sine – chestie oarecum haioasă pentru că expuneam cuiva cât de robot e prezentatoarea și când am fost întrebată detalii despre știrea pe care o aminteam ca și context, mi-am dat seama că nu reținusem mare lucru…

    1. Da, asta mi se intampla si mie, uneori retin doar forma, mai ales la anumite spoturi publicitare am impresia ca sunt prost facute, nu reusesc sa faca sa treaca mesajul, e forma prea pusa in evidenta. Bucla e ca un fel de forma.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.