În fiecare dimineaţă îmi beau ceaiul din plic


(pentru ca merita să fie scris)

Servesc şi ei la ceva. Nervii, desigur. La creaţie de exemplu. În fiecare dimineaţă îmi beau ceaiul din plic şi plicul are câte un text şi eu îl citesc, textul şi-mi încep ziua cu câte un „motto” . Motto-ul zilei de azi a fost ceva de genul „un spirit liniştit este un spirit apt pentru creaţie”. Am zâmbit şi mi-am spus că eu nu-s aptă aproape niciodată.

Nu că n-aş fi de acord cu motto-ul dar cine poate oare stăpâni spiritul? El o ia de capul lui unde-l duc călcâiele, cine să-i spună oare că e mai bine să rămână zen şi să privească viaţa într-un picior spunându-şi că mâine va veni şi rândul celuilalt picior? Cine?

Negrul. Este adevărat, nu-l apreciezi pe moment. Dar momentul trece şi negrul se estompează, se amestecă cu griul înconjurător – sau, după cazuri, cu verdele, galbenul, roşul, în fine, ştiţi voi, gusturile au şi ele culoarea lor – şi iese de-o culoare greu de definit într-un singur cuvânt dar sigur nu negru care te pune pe gânduri „ce drac de culoare o mai fi asta?” şi din gând în gând te apucă hazul şi uite aşa uiţi de unde au pornit toate.

Eu am căpătat o dependenţă de cuvintele de dimineata. Când ratez motto-ul parcă îmi ratez ziua. Şi când îmi ratez ziua o ratez împreună cu alţii. Ratările colective sunt mai amuzante, nu-i aşa? Când îmi ratează alţii ziua, mă agăţ de cuvinte şi-mi revin. La asta sunt bune cuvintele, să fie spuse.

Şi le-am spus. Urmarea ? Va urma, desigur !

(Haz ne necaz)

4 gânduri despre &8222;În fiecare dimineaţă îmi beau ceaiul din plic&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.