Mare brânză !


baked bread

@ Alexander Maasch

Îi erau zilele la capătul unghiilor, un fel de final abandonat pe drum. Simțea bucuria din gesturile vânzătorului de brânză și-și imagina pajiștea întinsă aluncand dealuri și ocolind râuri.

Oftă și continuă să-și imagineze. Ar fi vrut, la rândul ei, să-i fie diminetille câmpii și gândurile trenuri dar plouă fin și visele i se pierdeau ude scurse pe tarabe îmbătrânite de timp. În gări, prea dese, coborau oameni pierduți în povești începute și neterminate. “Fiecare om e o poveste” auzise odată, undeva, și, de atunci tot încercase să ghicească poveștile din spatele oamenilor.Privea degetele înăsprite de vremuri ale vânzătorului de brânză și-și imagina povestea din spatele lor.

Vânzătorul de brânză se născuse demult și-și pierduse rostul pe undeva pe drumul îngust care ocolea satul și-l purta în fiecare seară până la casă din vârful dealului . “Nu e nici o brânză de capul tău” așa i se repetase acasă de mic de mama, tata, soră mai mare. I asa se repetase, până învățase. Acolo, pe drumul acela prăfuit și sec, într-un dialog surd între el și tot restul lumii, se hotărâse într-un final că nu va deveni nimic.

Îi erau zilele la capătul unghiilor, un fel de final abandonat pe drum.În realiate nu exista  vânzător de brânză, nici bucurie în gesturi, nici degete înăsprite de vremuri și nici pajiști și dealuri. Există doar o bucată abandonată de brânză de capră așezată pe un raft de supermarket. De jur, împrejur, cozi la casă și, peste toate acestea, un gust amar că ar fi putut fi cu totul și cu totul altfel.

1 gând despre „Mare brânză !”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.