Câini


Auzi, strigă Ioana din bucătărie, dar cum ai dat tu peste anunțul ăsta?

Carmen nu răspunde imediat, că are ceai în gură. Abia după ce înghite, începe să povestească. Oare a câta oara povestește? Oare de câte ori va mai povesti. Până la urmă o să i se facă lehamite de la atâta povestit dar deocamdată încă o ia cu o căldură moale când povestește.

– Păi n-a fost nimic premeditat. Chiar dacă m-a enervat taximetristul ăla. Dar nu căutam neapărat să plec. Așa s-a nimerit. Maică-mea tăia morcovi pentru ciorbă, eu beam o cafea și citeam anunțurile din România liberă. Așa am dat peste el. Căutau programatori pentru trecerea la euro și la anul două mii.

Carmen strănuta din nou. Anca si-a terminat de uscat parul și acum stă și ea cocoțata în vârful patului și o ascultă pe Carmen cum povestește.

-Mai zi, spune Ioana, zi mai departe.

– Pai ce să zic, a doua zi am sunat la numărul din anunț și am dat un interviu. M-au întrebat unde mi-ar plăcea mai mult să lucrez la Paris sau la București și am spus că Parisul ar fi mai ok

– Pai cum dracu’ să nu fie, mormaie Anca, din halat, oriunde e mai bine decât în mizeria asta de oraș.

Anca are dreptate. Cartierul în care locuiesc ele, în gazdă, e o mizerie de cartier. E plin de câini fără stăpân, de șobolani și de gândaci. Noaptea e mai bine să nu ieși din casă. Chiar și în casă e periculos să stai în cartierul ăla, mai ales când locuiești la parter.

– Săptămâna trecută ne-am trezit cu unul la noi în balcon. Părea beat dar și așa părea fioros. L-am amenințat că sunăm la poliție și s-a cărat. Dar ne-am speriat de mamă. De atunci, dormim pe rând noaptea. O mizerie de cartier, îți spun eu că e mai bine la Paris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.