Stiri

1 minut

Traiectorii oblice arunca cu meteoriti incadescenti. Oamenii isi crapa maxilarele urland si apoi o iau la fuga mancand pamantul gaunos. Cinci ore dupa, apar imaginile, intr-un echilibru precar. Desprinse de traiectorii, par deplasate.

Croaziere pe tocuri inalte si subtiri isi anihileaza numarul de stele ingramadind minusurile unul langa altul pe sub paturi roase de invidie. Pe dedesubt, disperarea deseneaza cateva literele pe cateva foi albe si apoi le expune pe toate pe puntea de sus. Deodata intunericul cade bolovan si lat ramane. Eforturile se resemneza inghitind in sec si se retrag cuminti in buzunar.

Undeva, candva, cinci tineri leaga basmale patrate, le fac triunghi si apoi le iau la dans. „Gazastile” se practica lent, negru si intens, „gazastile” demascheaza chefuri ingropate sub bolovani asimetrici. Nestemate? Totu-i relativ, totu-i vremelnic.

Putin spre vest cineva riposteaza puternic cu un accent tipic locului, (in)jurand contradictiile cu mana pe inima. Pare sincer emotionat dar vocea-i tremurata ii accentueaza aparentele.

In tot acest timp vinerea se ia cu mainie de cap si trece oricum.

P.S. Cine doreste o cheita sa nu caute prea mult, exigenta tipica intepretarilor isi mai asteapta inca vremea, un anotimp de gratie ar fi candidat dis-de-dimineata dar pare-se ca a fost repede pus pe linie dreapta, un balans defazat si o blazare de zile mari, mai rar intalnita sub soare.

Acest articol a fost imbogatit cu o duzina de cuvinte de la Psi imbogatindu-se la randul lui cu un altfel de experienta.

Au mai folosit aceleasi cuvinte:

1. dor 2. tibi
3. carmen pricop 4. anacondele
5. altcersenin 6. cita
7. Mitzaa 8. Scorpio
9. abisuri 10. Vero
11. Max 12. Dictatura Justitiei
13. tibi 2 14. La Fee

26 de răspunsuri la „Stiri”

  1. te grăbeşti, te grăbeşti.. dar cred că numai vinerea cu mâinile în cap e de vină.

    1. Ma mana sambata de la spate ca-i plina ochi si n-am dibuit inca chestia cu programarea. Asta da lipsa de inspiratie.

      1. e simplă de tot… în dreapta, undeva pe lângă butonul cu publică e şi programarea, cu oră cu tot. 😉 las că o dibuieşti tu cândva…

      2. Multumesc mult, voi incerca butonul.

  2. (¯`*•.¸,¤°´”`°¤,¸.•*´¯)
    …………¸,¤°´”` °•.¸O¸.•°´’`°¤,¸
    …|¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯ ‘•.•”¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯l
    …|.~ ✽❀ ~ Duzina (•❤•) fericita! ~ ✽❀ ~
    …|_______________.•.’______________|
    ………..*´’`° ¤¸¸.•’´O`’•.¸¸¤°´’`*
    …………(_¸.•*´’`°Echilibru¤¸”¸¤´’`*•.¸ _)

  3. N-am înțeles mare lucru, să fie din cauza vinerei care de durere poartă o băsmăluță neagră, dar cum îmi plac la nebunie enigmele 😆 pot să-ți zic liniștită că mi-a plăcut.

    1. Sa dau un „indiciu” : au fost auzite la televizor, in jurul orei opt, pe seara.

      1. Se pare ca trebuie sa mai deschid si eu televizorul, macar lunar 😆

      2. Nu stiu daca merita intotdeauna, am inteles ca nu prea. Stirile de ieri au fost … cum sa zic… cutremuratoare: meteoriti care cadeau in Ural, o croaziera care s-a terminat rau undeva prin State, cinci tineri locuitori ai fasiei Gaza care au prezentat o noua versiune a hitului mondial cunoscut si … bineinteles scandalul carnii de cal . Cam asta ar fi stirile „ne – metaforizate”.

  4. Dacă ar fi ştirile de la ora opt povestite astfel, altul ar fi nivelul de conştienţă al naţiunii… Trezire la ceas târziu, la propriu şi la figurat…

    1. Azi am auzit o reclama la radio, ceva foarte metaforic, extrem de profund, poetic de-a dreptul. La un moment dat, am uitat ca este vorba de o reclama si n-am retinut la ce, eram prea „patrunsa” de dezlegarea metaforelor. Asta apropo de trezire, cine si-ar dori trezirea ?

  5. […] scris: psi, dor, tibi, carmen pricop, anacondele, altcersenin, cita, Mitzaa, abisuri, Vero, Max, Dictatura Justitiei, tibi 2, La Fee, roxana, Some Words, […]

  6. O cheiță caut și eu 😀

    1. La stiri sau asa, in general?

      1. Mai mult în general 😀

  7. Da, la TV ar trebui puțină exigență…

    1. Exigenta sau vigilenta? Sau poate si una si alta ? Ceva care sa starneasca interesul? Sa trezeasca , cum bine zicea Carmen ?

  8. […] acestă frumoasă duzină şi: tibi, Carmen Pricop, anacondele, altcersenin, cita, Mitzaa, Scorpio, abisuri, Vero, Max</a, Dictatura Justitiei, tibi 2, La Fee, roxana, Some Words, […]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.