Frana


Aerul era incarcat cu oameni grabiti, inca adormiti, somnoland nonsalanti, incolaciti in jurul barelor lucioase si tocite de atata incolacire. Miroasea a picuri de transpiratie evaporati si apoi improspatati cu ultima „fragance à la mode”, un mov  languros intepa cu sila simturi inca adormite, lumea intra impinsa de la spate si ramanea pentru ceva timp. Locurile erau din ce in ce mai rare, ascunse intre genunchi cu capete rasfirate pe sub banchete prafuite.

Tipul a aparut pe neasteptate si s-a trantit brutal, zguduindu-mi randurile, amestecandu-le in trecere. Apoi s-a asezat comod si in lung si in lat si si-a vazut de ale lui. Inghesuita, mi-am numarat timpul si m-am hotarat sa tac.

Tipa s-a trantit zgomotos asezandu-si cuminte rucasacul albastru peste genunchii la gura. Apoi a inceput sa rada cu toti dintii, palavragind.

Mirat, tipul si-a oprit brusc lungirea compensand pierderea cu o  latire neprogramata. Spatiul mi s-a contractat deodata, lipit de geamul murdar. Mi-am reluat numaratoarea de unde ramasesem si am continuat sa tac.

Cand am ajuns aproape de zero m-am ridicat brusc sa trec. M-am oprit pe la mijloc cu un picior in aer si cu altul pe varfuri. Taman atunci am ajuns la zero si trenul a frant brusc, dezechilibrandu-mi intentiile initiale, reorientandu-mi-le. In acel moment precis m-am decis sa dau drumul nespuselor, aratandu-le nu numai cu degetul, apasat, cu tote cele zeci de kile luate de-a lungul anilor. Pret de nu mai mult de un minus unu l-am strivit cat am putut de bine si apoi am luat-o la fuga pe peron.

Afara ploua marunt dar asta chiar nu mai conta.

5 gânduri despre „Frana”

  1. Uneori ducem mici lupte ce ascund in umbra lor niste lupte mult mai mari. Civilizatia se intampla de ambele parti sau nu se intampla deloc si noi romanii mai avem mult pana sa intelegem ca n-o sa vina nimeni sa dea cu biciul si ca va trebui sa ne urnim singuri, din proprie vointa si rabdare. Deh, rabdarea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.