Testoasa


Mergeam in ritmul meu de seara, rar si apasat, lumea trecea pe langa mine in toate sensurile, scarile isi derulau treptele in binom , oameni multi pareau sa fuga dupa tot feluri de lucruri. Era o seara normala, o simfonie de ritmuri normala si ea, o cacofonie de nuante cat se poate de banala, aproape peste tot si practic neobservata.

Si totusi barbatul m-a depasit agale scufundat in taste. La un moment dat ritmul i-a devenit aproape pauza si atunci s-a nimerit sa trec pe langa el si el nu s-a lasat mai prejos si m-a depasit din nou, prin dreapta.

Mirata, l-am lasat sa treaca si tot mirata i-am observat si pauza, odata trecut. Corupta de situatie, am acceptat infrangerea si m-am oprit aproape de tot. La capatul scarii omul s-a oprit si el si a luat-o in sens invers. Calatorise fara bilet si risca o amenda.

L-am depasit aproape stand si i-am zambit din mers. Pana si broastele testoase au uneori castig de cauza.

10 gânduri despre „Testoasa”

    1. Pe moment broasca si-a spus ca cel mai destept cedeaza. Chiar daca nu stia, sper ca a priceput, macar cu atat sa se fi ales. Pot sa spun ca am trait un moment de doua ori intens: o data cand m-am consolat cu soarta (testoasa) si a doua oara cand am constatat exceptia.

      1. Păi trăiesc mult, dar trăiesc degeaba. Când parcurgi 100 de metri într-o săptămână, echivalentul acelei săptămâni de regăsește în secundele de care are nevoie o felină, să spunem, pentru a acoperi aceeași distanță. Și-apoi chestia cu „carapacea”, sanchi, cică pentru protecție. Le păcălesc lejer alte animale și le mănâncă fără să se sinichisească prea mult de impozanța „scutului de protecție”. Și c) sunt urâteeee…

      2. Dar poate traiesc cu pasiune. Uratenia e relativa, eu m-am uitat odata de aproape la una care picase intr-o fantana si mai putea iesi, era atat de inceata si hotarata incat mi-a devenit extrem de simpatica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.