Zidul


@ Gabriele Diwald

Mă împiedic în prejudecăţi de fiecare dată când aş da să-mi atârn viaţa de zid. Parcă nu se face. Nu aşa. Prea direct. Rosesc… Prea transparent. Prea colorat. Când îmi vine, iau un spaţiu. O pauză. Un pahar cu apă plată. Înghit cu noduri. Nu-mi place apa plată.. O prefer pe cea de la chiuvetă. Si totusi … Prea mult clor. Prea multă „reclamă negativă”. Prea multe prejudecăţi. Mă împiedic în prejudecăţi şi uit ce era să fac. Îmi aduc aminte alţii. Mă fac că plouă cu superficialităţi de doi bani. Iar am inventat un cuvânt. Am inventat multe cuvinte. Aşa se inventează limba. Nu-mi plac limbile moarte. Nu fără tarhon şi puţină maioneză.

Mă ling pe bot şi dau din nou „să”. Privesc la viaţa celorlalţi. Zidul e mincinos. Realitatea stă cu spatele la mine. Sunt sigură că realitatea stă cu spatele la mine. îi zăresc ridurile prin transparenţa vorbelor. Le lipseşte duhul.

Îmi mai torn puţină apă plată, mai înghit puţin în gol. Încă un nod. Încă o prejudecată. Am devenit dependentă de prejudecăţi. Încerc cu apă, nu merge. Prea dense. Zidul trăieşte. Nu datorită mie, datorită celorlalţi. Le-aş propune un pahar cu apă dar nu-i cunosc, nu pe toţi. Le cunosc doar faţeta întoarsă spre lume. Mi-am arătat şi eu o faţetă lumii. Două-trei faţete lumii. Dar cine sunt eu să aleg faţetele? Cine sunt eu să închid gura lumii cu o realitate deformată de prejudecăţi?

Eu nu vreau să fac parte din turmă! Şi totuşi … Zidul e psihologie. Zidul e gratis. Zidul e disponibil. A naibii dependenţă !

1 gând despre „Zidul”

  1. Hola! I’ve been following your site for some time now and finally got the courage
    to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas!
    Just wanted to mention keep up the good job!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.