Amin !


A sosit şi ziua „aia” în care să nu mai adun, să nu mai scad, ziua „aia” în care să constat, da, doar să constat cât de strâmb e totul. Cât de deformaţi de propria-mi ideea despre oameni sunt oameni, cât de deformată de propria-mi idee despre mine sunt eu.

A sosit şi ziua „aia” în care s-au dus dracului toate, cu locuri şi oglinzi cu tot, cu mine zdrobită între două oglinzi, eu cea fără de loc, fără de mine, eu cea mereu între două puncte trasate de alţii, eu cea din când în când spaţiu, uneori pauză dar niciodată până la capăt punct. Amin!

14 gânduri despre „Amin !”

 1. Sună foarte categoric și definitiv vocea ta aici. Pari strivită și dezamăgită. Oamenii sunt ca ei, trebuie luați la pachet cu bun și rău. Cu cât ai mai puține așteptări, cu atât vei avea mai puține dezamăgiri.

  1. Sună şi chiar este. Sunt de genul care capătă dependenţe repede şi se debarasează greu. Sunt într-o fazăde debarasare forţată şi-n plus invadată de ceva viruşi luaţi de nu ştiu de pe unde. Amestecul ideal pentru răbufneli.

   1. E una din zilele acelea care trebuia să se nască noapte (te citez). Acum am reușit să intru să colind „abisurile”:)
    Și eu am aceeași problemă, mă atașez, ți cont de… apoi sufăr că… complicat rău sufletul acesta și greu de domesticit. 🙂

   2. Da, sigur ar fi trebuit să se nască noapte ! Să ne fie învăţătură de minte zic. Să mă visam şi altă dată cai verzi pe pereţi. Să mai credem şi altă dată că lumea e făcută după chipul şi asemănarea noastră. Denotă o doză de egoism infantil să crezi că lumea e făcută după chipul şi asemănarea ta. Cine eşti tu să dai chipul celorlalţi? Cine eşti tu să forţezi asemănări incompatibile? În toată povestea asta tu eşti singurul incompatibil cu lumea…

 2. Eu m-am săturat de oglinzi. Le-am spart pe toate cu putere, chiar dacă mi-am însângerat palmele ori pumnii și nu am leac pentru răni… Nu m-am săturat pentru că m-ar prea arăta cum sunt, ci pentru sunt imobile, arată o frântură de imagine, nu-s vii. Nu mai sunt. Iar eu, așa cum sunt și cum pot fi, sunt mai vie decât imaginea mea. Din oglindă.
  Mi-a plăcut textul tău – e un clișeu ce spun, dar chiar mi-a plăcut. Mâine să-ți fie un Vineri cumsecade.

  1. Şi mie mi-a plăcut răspunsul tău prin prisma contextului meu. Mi-a plăcut în mod special „pentru sunt imobile, arată o frântură de imagine” Aşa e, suntem doar frânturi în ochii celorlalţi. Sper să fie o vineri cum se cade. Cum se cade?

   1. Am mâncat un „că”. Pentru că sunt imobile…voiam să zic, dar ai înțeles tu și fără 🙂
    Nu mă refeream neapărat la ochii celorlalți-oglindă pentru noi. Acești ochi sunt adesea mai vii decât suntem noi. Mă refeream chiar la oglinda-n care alegem să ne uităm, construită în imaginarul nostru…neviu, plăsmuit.
    Ce-ar însemna o vineri cum se cade? Bună, blândă cu tine. La asta m-am gândit eu…

   2. Nici nu văzusem că lipseşte … creierasul meu pare în pauză de prânz prelungită până seara. Eu, în contextul meu, am interpretat ca fix prin ochii celorlalţi şi mi s-a părut că se potriveşte la fix. Dar şi ceea ce spui tu e perfect adevărat, avem o imagine atât de deformată despre noi (în fine, aşa interpretez eu ceea ce spui tu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.