Trăia în prelungirea restului


@ Simon Matzinger

Trăia într-un tramvai roşu şi înainta pe şine paralele. Nu privea pe geam, transparenţa îl orbea, clipea, doar clipea des şi sorbea. Trăia cu un pahar aproape gol şi impresia unui pahar aproape plin, sorbea la intervale regulate şi ofta.

Ofta des şi-şi amintea. Locuri, oameni, pe toţi şi-i amintea, nu avea o ordine precisă, când şi-i amintea şi-i amintea pe apucate, o bucăţică de colo, un peisaj de dincolo. De cele mai multe ori fugea, el de locuri şi tot el de oameni, el îndărădnicul, el încăpăţânatul, el mereu altfel-ul, el fugea de-andoaselea, urca coborând, înaintând dealul, mereu acelaşi deal, morman gri de pietre cubice inegale, acelaşi deal, serpentină după serpentină fuga îi devenea cursa şi cursa ţintă.

Trăia ca un pahar gol şi visa la oameni imaginându-şi locuri, nu privea pe geam, nu, tramvaiul roşu era un motiv ca oricare altul, o ţintă ca orice ţintă, un morman de fiare vechi înmuiate într-un rest de roşu, o culoare neintenţionată. Trăia în prelungirea restului, în completarea picurului scurs, în virtutea inerţiei, nu credea în locuri rămase libere, în virtutea inerţiei umplea spaţiul cum putea mai bine, amintindu-şi.

3 gânduri despre &8222;Trăia în prelungirea restului&8221;

  1. La un moment dat, mai devreme ori mai târziu toti ajungem sa traim astfel, daca nu la propriu, cu siguranta la figurat.
    O zi buna si senina în Abisuri ! 🙂

  2. Ziua frumoasa se cunoaste dupa lectura de dimineata 🙂
    Imi dau seama ca toate textele tale mi se par foarte… auditive, daca e corecta aceasta exprimare. In sensul ca sunt scrise astfel incat sa fie citite intr-un anumit fel, si sunt chiar foarte emotionante citite intr-un anumit fel. Cu accente, cu pauze, cu tonalitati diferite. Numai bune de un audio book.
    Inapoi la cele lumesti – cum e cu fluturii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.