Din nou luni


A subway train passing in front of a woman with a black leather bag

@ Eutah Mizushima

Lunea e o cârpă cu care s-a şters pe jos toată duminica. Din care nu s-a scurs apa. Din care ies picurii ca aricii şi care lasă dâre de un maroniu imprevizibil.

Lunea începe atunci când ţi-ai dori mai puţin să inceapă. În jumătatea aia de oră pe care ţi-ai fi rezervat-o în secret să recuperezi. Să-ţi aşezi visele la locul lor. Să te dumireşti . Să te întorci pe cealalată parte şi să speri că „cine ştie de unde sare iepurele”.

Lunea continuă apoi aşa cum a început. Frangmentată. Pe ici pe colo un pachet suspect „nu se trece dincolo de pachet”, „fiţi înţelegători şi coborâti-vă la prima„. ” Sau la a doua”„Fiţi drăguţi şi nu speraţi la cai verzi pe pereţi bej şi graffiti-uri  îmbătrânite de timp” .

Am avut dreptul la o luni capricioasă. N-am vrut să cobor la prima. Am aşteptat-o pe a doua şi când sosit a doua m-am încăpăţânat să o aştept pe a treia. La a treia s-a reluat traficul. Încet dar sigur. N-am întârziat decât zece minute.

3 gânduri despre „Din nou luni”

  1. Omul muritor, de când se naste în aceasta viata relativa tridimensionala, este într-o lupta perpetua contra crono(s)metru, în acest triunghi al mortii, închis si limitat spatio- temporal de o perceptie veche preistorica, a unei Legi a cunoasterii si constientizarii vinovatiei, incapabil sa descifreze si sa rupa aceste „lanturi” de legatura ale nucleotidelor cromozomiale din ADN-ul celulei vii prin care muritorii sunt programati si sortiti mortii, desi Hristos a prezentat solutia ecuatiei atemporaleitatii, cu multe necunoscute, pe care cei câtiva „manipulatori” mondiali care mentin lumea în aceasta stare de incertitudine prin aceasta Lege vehe a „robiei” fiintei relative rational-sentimentale, prin înselaciune, manipulare, imitare, si falsificare ADEVARULUI ABSOLUT ELIBERATOR aflat în Cuvântul lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.