Timpul dobora cu meticulozitate totul


@ John Noonan

Totul provine de undeva, de undeva de aici…

Priveam ușa albă, roasă și-mi imaginam lumea de dincolo de ea. Singura lume încă posibilă se golise încet-încet de oameni. Îmi dorisem de multe ori o lume golită de oameni în care să-mi pot creea propriile personaje. Propriile mele personaje perfecte, ne șifonate de umbra celorlalți. Personajele mele inedite, ieșite din orice tipar. Schițasem de multe ori urme dintr-o perfecțiune pe care nu reușisem niciodată s-o ating. Nu-mi reușeau personajele perfecte !

La început le trasam fin trăsăturile, apoi le căutăm caracterul, le așezam pe toate într-un context și de acolo începeam să eșuez. Lamentabil de fiecare data. Personajelor mele le lipsea cu desăvârșire coerența.Timpul dobora cu meticulozitate totul. Într-un mod egoist și nu întocmai lipsit de logică, personajele mele căpătau într-un final o mare parte din mine. Într-un mod egoist și nu tocmai lipsit de lógică, deveam încet-încet parte din personajele mele.Suntem ceea ce imaginăm că suntem și devenim încet-încet ceea ce ne imaginăm că am fi putut fi. La asta se rezumă totul.

Cunoscusem odată un bărbat care se îndrăgostise de imaginea femeii care ar fi vrut să fie. Femeia ideală în accepțiunea lui. Cu imaginea femeii ideale în cap, așeza cu grijă inchipuirea sa pe chipul fiecărei femei care îi intersecta într-un fel calea, și apoi continua să-și imagineze perfecțiunea absolută. Își imagina că masca se potrivea perfect pe chipul femeii, că nu existau excepții de la formă și contur. Fără să știe, fără să vrea să știe, bărbatul trăia într-o lume la fel de goală ca și lumea din afară ușii albe, roase de timp. Când își dădea seamă că nu trăiește cu adevărat, era de fiecare prea târziu.
Priveam ușa albă, roasă de timp, și doream să-mi pot imagina că restaurantul acela mic, ascuns după o tufă roșie la kilometrul 107, existase cu adevărat odată.

Urmarea ? Dați foaia …

4 gânduri despre „Timpul dobora cu meticulozitate totul”

  1. Pai, chiar exista dincolo de spatiu-si timp ! Eu îmi beau cafeaua (cu lapte) în fiecare dimineata, acolo, la km 107…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.