Totul începe undeva


Dintotdeauna am avut o impresie proastă despre mine. Învățată fiind, de mică, să-i ascult pe cei de lângă mine, am sfârșit prin a mă modela încontinuu în funcție de impresia creeată și transmisă celor întâlniți pe drum.

Copilăria? A fost demult, dar încă mi-o amintesc. Ciudat, momentele bune reies din când în când la suprafața celor mai puțin fericite. Copil fiind, nu ai termeni de comparație, iei viața precum ți se așterne, țesută de-a gata de cei din jur. Analizând însă momente și clipiri trecute, zeci de ani mai târziu, te auzi oftând din ce în ce mai des, și analizându-ți situația prezentă, realizezi, încet,încet, că totul are un început, undeva, departe, în copilărie. Acel moment unic acuns  cu grijă într-un colț al minții.

Am crescut printr-o sumedenie de înmormântări. La început nu mă puteam abține să nu râd la marginea gropii. În timpul slujbei. In camera cu mortul pe masă. Rezultatul ? Eram crunt mustrată și trimisă la colț, căci așa ceva nu se face! Mătuși bătrâne, îmbrăcate în negru, mă priveau pieziș, scranceau din dinți și mă apostrofau cu priviri înlăcrimate. Încercam să mă abțin, mă forțam să devin tristă, în fază cu situația. Inițial nu reușeam, începusem să cred că ceva nu funcționează corect în capul meu. Apoi, încet, încet, odată cu trecerea anilor, am început să devin tristă și să nu mai râd la înmormântări.

Eram atât de veselă că devenisem, în sfârșit , tristă ! Ani și ani după, încă îmi mai spun că am fost prost îndrumată …

1 gând despre „Totul începe undeva”

  1. Si când te gândesti ca la moartea bio-fizica ar trebui sa se tina sarbatoare, cu muzica si veselie, mai cu seama daca cel adormit în trup, a murit în Domnul ! 🙂
    „… Ferice de acum încolo de mortii care mor în Domnul !” – Apocalipsa –

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.