Cireșul


Lovea cireșele de jos, de sub ele, așezată pe iarbă, cu ochii lipiți de frunze galbene găurite de prea mult ploi. Apoi își imagina că devine gândac și începea să le simtă gustul. Se îndopa până nu mai putea și apoi ragaia încet, la umbra după amiezii blânde de vară. Când se sătura de cireșe se imagina astronaut. Se simțea atât de singură în universul ei, încât desena un cerc cu creta pe asfaltul cocoșat al străzii și apoi se așeza în mijlocul cercului, cu capul spre răsărit, își răsfira mâinile pe lângă ea, cât să nu depășească limita trasata cu creta și închidea ochii.

Dincolo de pleoape se nu mai e singură, ființe cu o inteligență net superioara, stăteau strânse în jurul ei și dădeau din mâini, din cap, apoi, pentru că ea nu înțelegea semnificația din spatele semnelor, intrau în cercul ei și atunci totul devenea deodată limpede, clar ca la lumina zilei dar ea tot simțea nevoia să inventeze un nou alfabet, doar pentru ea și ființele acelea din spatele pleoapelor și chiar inventa alfabetul, literă cu literă și le învăța pe de rost, le obliga și pe ele să le învețe pe de rost, până când o striga bunica să intre în casă și abia atunci deschidea ochii.

Dar era prea târziu, din cauza întunericului, cercul nu se mai vedea și ființele acelea dotate cu o inteligență superioară dispăreau odată cu cercul și bunica o striga a doua oară și a treia oară până se enerva și o amenința că vine s-o ia și, de frica tuturor lucrurilor care s-ar fi putut întâmpla, renunța la asfaltul cocoșat și intra în casă. Prietenele ei, ființele acelea din afara cercului, se rugau mereu de ea să mai stea, să le mai inventeze o poveste, dar ea nu putea, avea oră fixă, și, în definitiv, doar ea știa că cireșul nu a existat decât mult mai târziu.

Așa era ea, mult înainte de toate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.