Apa


E ca și cum

E ca și cum ați auzi apa susurând și ați căuta originea. Ați analiza originea la rece, apoi la cald, ați pune mâna să simțiți, ați simți peretele umed, ați găsi originea și ați telefona.

E ca și cum vi s-ar spune să vă duceți să constatați, să-i asociați un nume apei care susură și apoi ați lua liftul și ați apăsa pe butonul care trebuie. Butonul de deasupra voastră. Apoi ați coborî fix deasupra voastră și ați constata că acolo, fix deasupra voastră, nu există nimic din voi, nici măcar o ușă verde cu un număr mic inscripționat pe tocul ușii de deasupra voastră .

E ca și când v-ați rezema amețiți de peretele galben și ați încerca să vă reveniți, să vă spuneți că sunteți tot voi, doar cu un etaj mai sus.

E ca și cum ar curge apa prin peretele galben dincolo de usa verde, si ați auzi-o susurând și v-ați spune, fără să vă spuneți, că întotdeauna v-a fost frică de apa care susură.

De mici ați avut probleme cu apa care susură. Se spărgea conducta, se înfunda chiuveta și voi vă trezeați în mijlocul bucătăriei reci sau în mijlocul pivniței reci. Vă trezeați să strângeți apa cu un ibric albastru.  Și o strangeați pană dimineața și dimineața vă întreba lumea ce mai faceți, pe unde vă mai petreceți nopțile. Iar voi spuneați lumii că toate cearcănele au o explicație. Lumea credea în explicația cearcănelor, sau poate doar se făcea că vă crede. Se vedea după zâmbetul malițios. Lumea nu știa să mintă. Știați să detectați minciuna după formă sprâncenelor. La anumite forme și spații, renunțați la teoria ibricului și la minciună și recunoșteați că vi s-a spart o țeavă.

E ca și cum și voi și apa și butonul de pe peretele galben fără ușă, e ca și cum toți ați fără să fiți. Ați fi departe fără să fiți, în spatele zilelor, în spatele nopților, dincolo de orice logică general acceptabilă. Ați dispărea o vreme, o vreme mică și gri, și apoi ați uita unde ați dispărut. Ați încerca să apăreti deodată, pe nepusă masă, dar v-ar trebui un perete de care să vă sprijiniți să nu cădeti de unde v-ați pus. Un perete să simțiți că existați, să vă convingeți că sunteți doar cu un etaj mai sus.
.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.