Acesta este infinitul acela de cuvinte nespuse. Sentimentul acela cu S mare. Cât se poate de mare. Mai mare decât mult mai marele marilor. Aceasta este firimitura aceea căzută între pietrele acelea mici şi multe. Firimitura aceea căzută pe o scară de lemn bătut de ploi.

Îmi fusese atât de milă de lemn, atât de milă de secundele acelea multe şi lungi, de tăcerile acelea adânci … Îmi fusese atât de milă de pietre, atât de milă de noi, de distanţele acelea imense dintre noi… de golul acela atât de gol încât dădusem firimitura la pietre. Şi tu mă intrebasei „aşa dai tu firmiturile, la pietre?”
Iar eu îţi răspunsesem mecanic şi raţional că aşa se face.
Acesta este reacţia la raţional. Doza aceea de nebunie de care fiecare este capabil. Ancora scuturată de rugina anilor. Acesta este reacţia la rugină, reacţia la explicaţiile acelea imposibile. Acesta este sentimentul firimiturii care cade şi acoperă pietrele cu non-spargerea.
Este strigătul de plăcere al pietrelor, extazul atingerii. Atingerea aceea interzisă de ancoră. Aceasta este dovada că nu există explicaţie raţional-posibilă. Nici la noi, nici la pietre nici la resturi. Dovada că nu-mi doresc explicaţie raţional-posibilă.
Mi-e îndeajuns senzaţia pietrelor.
Umblu desculț printre gândurile tale și țip. Mi-e visul ceață deasupra unui oraș îngropat în uitare și vinul îmi plânge într- un pahar de plastic mat. Înghit să uit. Din nori albi cad momente gri și din suspine îmi cresc imagini. Șoptesc metafore din buricul degetelor și aștept răspuns. Mi te arăți floare și te sorb parfum. Scrii fără semne dar te ghicesc printre zeci de virgule lipsă.
Nu te critic, uneori ratez și eu numărul de « i-uri ». Îmi ești dialog și viață, clipă plină de substanță. Există zile când dispari și atunci încetez să exist. Îmi agat nădejdea-n cui și te compun la loc din amintiri. Ești mereu toată, imperfectă, grăbită, sucita, adormită.
Ești interzisă. Ești ceea ce nu există.