Prin ploaie


Stau la masa tacerii si incerc sa privesc dincolo de tine, spre griul monoton din spatele geamurilor ude. Imi amintesc de ea, cea de atunci demult. In inocenta mea copilareasca atunci, demult, speram sa pot opri timpul in loc timp de ceva mai mult decat o clipa ca sa-i mai pot gusta din jocurile sugerate in mijloc de traseu.

Am cunoscut-o mai intai rapoasa, impotmolita in noroaiele ploilor de toamna tarzie si a conductelor prost izolate. Invadata de rasetele saniilor din hop in hop si de tiuitul crocant al nametilor pe sub talpi.

Am recunoscut-o mai apoi, pavata si ondulata de ingheturile timpurii si dezgheturile primavaratice, adevarata cursa cu obstacole a celor hotarati sa uneasca 2 capete intr-un tot delimitat de altele ca ea.

Odata cu trecerea timpului, strada copilariei mele s-a maturizat si ea, sincronizandu-se cu timpul trecatorilor si transformandu-se intr-o aproape sosea cu dunga pe mijloc, egal impartita intre doua sensuri. Indiferent ce ar spune unii si altii, transformarea i-a prins bine, punandu-i in evidenta caracterul cladirilor si verdele ghicit al plopilor. Ploua pe un fundal gri si nostalgic. Mai adaug o farama de zahar in ceasca amestecand pierduta in ganduri si amintiri in dublu sens.

Ploua cu gri peste albastru si ziua se pierde incet undeva intr-un orizont cetuit.

Ganduri inspirate din propria experienta, impulsate de o idee aruncata de psi si preluata de tiberiu si de link-ping  si de la grig si de sara si de almanahe si de scorpio si de cristian si de incertitudini si de dictatura justitiei si de labulivar

30 de gânduri despre &8222;Prin ploaie&8221;

  1. frumos mod de a simboliza viata: in copilarie – murdara, dar savuroasa, apoi serpuita si ademenitoare in adolescenta, iar la maturitate, solida, cu toate ca e melancolica. Like!

  2. Cred ca imbatranesc. Eram sigur ca am lasat un raspuns. Jocul imi aduce aminte de „catren”. Fiecare spuneam cate un cuvant (jucam 4) si trebuia sa compunem un catren.

    1. Jocurile copilariei … Ce bine era cand totul se termina fara urmari garve si se relua , din nou si din nou , pana cand o minte ascutita de copil inventa altceva. Catrenul nu l-am cunoscut , noi mostenisem telefonul american , cel fara fir , munti,ape , .., si o groaza de chestii inventate pe moment.

  3. Pingback: Remediu « Abisuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.