Celebritatii


„A fi cunoscut” presupune, intr-un fel sau altul, un anumit tip de implicare. „A fi cunoscut” presupune a se putea detasa de intrebari retorice, de stari retorice, de comparatii retorice, de categorisiri si analize la cald.

„A fi cunoscut” presupune o anumita stare de spirit „atrag”, „molipsesc”, „ma simt ca un magnet”, fara sa vreau, trasez, fara sa vreau ma simt urmarit, fara sa vreau devin altceva, fara sa vreau ma indepartez, fara sa vreau as vrea sa nu mai pot dori.

„A fi cunoscut” presupune a nu dori cu orice pret, cel putin nu la inceput.

10 gânduri despre „Celebritatii”

  1. Napoleon a spus că gloria înseamnă să fii cunoscut de cei pe care nu-i cunoști. Zilele gloriei au apus și acum, da, acum se poartă celebritatea, vedetismul. Care s-ar defini într-un mod oarecum asemănător : să fii cunoscut de cei pe care n-ai niciun chef să îi cunoști.

    1. E foarte adevarat. Din pacate nu toti „celebrii” sunt pe merit. Nu neg, exista si celebritate „cu acte in regula” dar din ce in ce mai rar. Am intalnit multe cazuri in care se recurgea la tot felul de tertipluri „marketing” pentru lansare (caci, odata lansat …). Este ceea ce am numit „implicare”. A celui interesat, in mod direct sau al altora. Ideea subiectului mi-a venit cand am vizualizat liste de „top bloguri” (he,he,he asa-i cand n-ai alta ocupatie). Plina plinuta de idei care mai de care crete-copiate, crete-putin ajustate, crete-cu-diverse-fotografii-a-unei-aceleasi-persoane-in-aceleasi-haine, crete-cu-multi-prieteni-pe-facebook, crete-cu-multi-sustinatori-apropiati-care-mi-citesc-articolele-si-dau-like-pentru-ca-ma-cunosc. Si tot analizand eu listele asta nu m-am putut intreba (as vrea sa cred ca nu retoric) „unde-i calitatea in toata varza asta?”

      1. Ooooo… păi în topul ăla e plin cu „bloguri” culinare. Acolo-i plin de rețete cu varză, toate de calitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.