Prognoze


Cel mai mult te supăra când se vorbea de tine ca despre toţi ceilalţi, când „fapta colectivă” îngropa „insul” sub un teanc gros de comportamente „în medie constatate”, prejudecăţi „per global asimilate”, tendinţe „în mare deja trasate”, prognoze asemănătoare, prognoze turmă. Cel mai mult te supăra când mulţi din „toţi ceilalţi” luau cuvântul în locul tău, impunându-le celorlalţi, „inşi” ca si tine, doar media constatată.

Cel mai tare te durea ipocrizia non–actului răpus de „doar critica”, nimicia gestului, degetul orientat mereu în aceeaşi direcţie, acelaşi deget răpus de suferinţă arătării, neputinţa facerii,  constatarea faptelor deja trecute, cel mai tare te rodea mâzga cuvintelor aruncate peste alte „medii „doar puţin revizuite de timp şi de contexte, imposibilitatea degetului de a-şi schimba direcţia, neputinţa actului de a-şi susţine degetul.

Cel mai tare te enerva „oala comună”, supa lungită a unui şir nelimitat de fapte asemănătoare, „faptele care se aseamănă se adună”, neputinţa degetului de a-şi părăsi şirul, neputinţă şirului de a-şi înlocui faptele, „să nu trecem în extrema cealaltă, nu se face!”

Cel mai tare te durea lipsa faptelor, faptele în continuarea degetului, faptele în locul degetelor, incapacitatea degetului de a ignora media, de a-şi regăsi semenii, trupuri ne-invadate de degete, trupuri – fapte, fapte-cap.

Cel mai tare te deranja incapacitatea ta de a tăia degetul cu mâna cu tot.

(Dincolo de aparenţe)

6 gânduri despre &8222;Prognoze&8221;

  1. Apartenenta la un grup e umana (cf. Maslow). Turma e un grup de capul lui. Inteligenta e umana deasemenea. Apartenenta la un grup numit turma este uneori imperceptibila, de unde si semnalul de alarma. Rutina sterge contururile. Relativ la indivizibil… cu cat mai mic cu atât mai aproape de indivizibil. Ceea ce este intr-o oarecare contradictie cu conceptul de grup. De unde concluzia ca dimensiunea conteaza. Grupul devenit turma si-a pierdut pe undeva pe drum dimensiunea.

   1. Apartenta la UMANITATE este umana…Apartenenta la un grup dovedeste „nesiguranta” de sine, teama, nevoia de stabilitate pe care grupul o confera, cel putin aparent…
    Individ…vine de la indivizibil…adica INTREG, care nu poate fi fragmentat. Atomos, care nu mai poate fi fragmentat, atomul…”caramida” materiala a capatat aceasta calitate, care ulterior s-a dovedit falsa.
    Sustin ca atata timp cat suntem fragmentabili, duali, oportunisti…nu am capatat inca aceasta calitate de „intreg”, de INDIVID !

   2. Omul e o fiinta sociala… cel putin asa se spune. Apartenenta la un grup face parte din necesitati. Exista desigur si exceptii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.