Turma


A spus cineva ceva contra spiritului de turmă şi spunând asta a creat o altă turmă. Turma lui. Vrem nu vrem, nu scăpăm de (n)oi.

P.S. Aşa am aflat şi eu de ultima controversă a săptămânii. E rău să faci parte din turmele altora.

30 de gânduri despre &8222;Turma&8221;

  1. 😉 Cred că sociologii ne-ar putea lămuri. Până una alta toţi toţi facem parte dintr-un stol – acele grupuri la care aderăm pentru că … aşa ne place şi aşa ştim să funcţionăm. Totul se rezumă deci la puterea de influenţă a turmelor şi nu neapărat de conceptul de turmă. Pardon, stol. Pardon, grup.

   1. Orice turmă partajeaza principii şi ale ei, ale turmei, sunt în general singurele principii valabile pentru membrii. „Lupta” de-a principiile este pierdută din start pentru că nu poţi impune valori cu forta nimănui.

 1. Ai deschis o adevărată cutie a Pandorei!
  Definind grupul și turma, vom putea afirma că mai mereu facem parte dintr-un grup, dar nu neapărat dintr-o turmă!

   1. Nu cumva ai inversat definițiile? Căci la turmă, singurul principiu văd a fi conducătorul acesteia, iar singura direcție ar fi urmarea lui.

  1. E greu să fii excepţie, condiţia de excepţie implică o anumită doză de „je m’en foutisme”. Şi cine spune că n-au şi ei, non-conformiştii, turma lor? E drept, mai mică, dar tot turmă e. Cum spunea cineva mai sus, în definitiv totul se rezumă la mărime. Sau la forţa argumentelor. Sau la amândouă.

   1. Nu. Nonconformiștii sunt câte-un cap ițit afară, n-au nici o legătură unii cu alții. (deci nema turmă) sunt numiți așa de turmiștii care vor să-i eticheteze și încadreze într-o categorie. 🙂

   1. Garantat. Fiecare popor are predilectia lui pentru oi, vaci, capre (as spune porci dar parca turme de porci n-am auzit sa existe). Pardon , exista dar nu se spune asa. Turme, cirezi, tot aia.

   2. Cu un test interactiune sociala, gen numeri de cate ori behaie la alte oi, plus de cate ori se behaie la ea. Poti stabili chiar care e oaia alfa 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.