Azi m-am străduit


Azi m-am străduit să nu

Azi m-am străduit să nu. Să nu mai, să nu care cumva, să nu care cum, să nu încep, să nu termin, să nu trec peste, să nu trec cu vederea, să nu fac pasul cel mare, să nu fac pasul prea mic.

Apoi m-am chinuit să depăsesc starea, senzația de prea plin, ideea de nimic, vidul dintre doi oameni, cozile la posibilități, pretențiile la peste poate, impresia că.

N-am întâlnit oameni interesanți în metroul plin cu oameni ca mine îngrămăditi între alți oameni, ca noi. Aproape toți se făceau că poate și doar puțini citeau din cărți așezate pe genunchi strânși cu grijă, la două degete și ceva distanță de scaunele de un albastru neconvențional. Ceilalți citeau în priviri, în gânduri sau în diverse semne afișând o indiferentă totală. Îi priveam la rândul meu și îi analizăm fără să vreau, dând impresia că îi citesc și în mine creștea certitudinea că toți acei oameni să făceau doar că nu mai, că nu care cumva, că nu care cum, ca să nu înceapă, ca să nu termine, ca să nu treacă peste, ca să nu treacă cu vederea, ca să nu facă pasul cel mare, ca să nu facă pasul prea mic.

Mă simțeam absorbită de mulțimea aceea compactă formată din oamenii aceia obișnuiți care să făceau că, atât de absorbită mă simțeam încât, de la un moment oarecare mai încolo uitasem să mai sorb din sticla de plastic alb. Mi se făcuse sete dar continuasem să stau, doar să stau acolo între oamenii aceia mulți, străduindu-mă până peste poate să nu. Să nu mai, să nu care cumva, să nu care cum, să nu încep, să nu termin, să nu trec peste, să nu trec cu vederea, să nu fac pasul cel mare, să nu fac pasul prea mic.

Când am ajuns la Pipera, am scăpat din greșeală sticla de plastic din care băusem pe jumătate și mi-am văzut în continuarea de ale mele.

În următoarea jumătate de oră, un ins oarecare se împiedicase fără să vrea de o sticlă de plastic pe care un nesimțit o aruncase după ce o băuse pe jumătate și se îndrăgostise la prima vedere de o fată întâlnită în metrou. Restul e doar un mic detaliu într-un roman în curs de apariție. Sau poate că nu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.