Lumea amara


Hai sa nu mai credem in minuni

Minunile-s doar un simulacru dulce

Intr-o lume amara.

Hai sa invartim simulacrul asta

Pana ii vor iesi

Pe nas penele

Pe ochi iluziile

Pe gura aluziile

Si cand va deveni intru tot acceptabil

Din absolut toate punctele de vedere.

Sa batem din palme pana la sange

“Un simulacru mai putin !”

Hai sa  ne inghitim amarul

Apasand naduful pana la fund

“Sa scoata fum pe nas

Sa vada cum e acolo jos”

Apoi sa amestecam toate criteriile

Intr-o singura caciula (de preferinta gri)

Si apoi sa chemama hazardul

Sa randuiasca el zarurile

Intr-o combinatie castigatoare.

Vreti ?

18 gânduri despre „Lumea amara”

 1. Vrem nu vrem, criteriile se amensteca singure. Putem numai sa nu mai stam sa privim, dar…eu una mi-s curioasa din fire. Ce-ar fi sa scuipam o galeata de amar o data si apoi sa nu mai asteptam minuni.

  off-topic: iti scriu si imi amintesc clipa in care am aflat cine era tipa de pe FB care era des in dicutiile dintr-un anumit cerc si nu stiam de ce 😉 Si rad, asa singura.
  Aveam o ireala, acuma am si o abisala. Daca zice lumea ” arata-mi cu cine te imprietenesti, ca sa…” nu o sa stiu niciodata sa explic mare lucru. Dar imi esti mai draga de cand nu mai esti doar un nume- sau lipsa unui nume pe un blog.

  1. E ciudat cat e de enorma diferenta intre teorie si practica. E usor „sa spui ca” si mult mai greu „sa faci cum ai spus”. Asta o spun acum, dupa o seara mai ciudata. Niste detalii in definitiv, nu ? Nimic grav . Si totusi, cat ne macina neputinta de a accepta anumite lucruri afirmand sus si tare ca minunile nu-s de nasul nostru. (in acceptiunea ca o minune este prin definite ceva pozitiv)
   off topic : sa inteleg ca ne infratim prin stil si conceptie ? daca asa este, bun venit in lumea mea. Uneori cinica, uneori verde, alteori gri. Rar roz bonbon , detest culoarea asta.

  2. Este ciudat sa iti dai seama cat e de imensa diferenta intre ce spunem ca facem, ceea ce credem ca facem si ceea ce facem cu adevarat (si asta este o constatare dupa o seara ciudata de tot, detalii in definitv, nimic grav .. si totusi).

   Off topic : bun gasit, lumea mea e de multe ori cinica, din cand in cand verde, de multe ori gri si aproape niciodata roz bonbon , detest astfel de culori, mult prea stridente, deci incompatibile. Ne insotim dupa cum gandim. Si nici nu trebuie sa ne privim, cuvintele traseaza tendinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.