Geniul unui scriitor


Gânduri în vrac. Geniul unui scriitor nu e dat de stil. Exercițiul compunerii unor vieți credibile este cel mai complicat. Mă gândesc la cât de ușor îi criticăm pe alții.

A person writing in a life planner with a coffee and a croissant on the desk

Cel mai dificil este să găsesc SUBIECTUL care să țină mințile treze. A mea în primul rând. Un subiect incitant, nu foarte dulce, nu foarte piperat, nu prea acru, nu foarte uleios, ceva care să nu semene cu ideea lui, sau a lui, ceva în care să regăsească cititorul, ceva interesant, nemaiauzit, nemaicitit, nemaipovestit și,  mai ales, ceva care să nu-ți povestească propria poveste.Dificil este și echilibrul, coerenta globală a personajelor, caracterul, autenticitatea, caracteristicile definitorii.   Continuitatea de-a lungul timpului. Credibilitatea.

Din nou gânduri în vrac. Azi am hotărât să citesc “Fluturi”. Am înțeles că nu e așa bună precum zice Facebook-ul. Nu vreau sa gresesc identic.

Încerc să înțeleg geniul creator. Am citit Eliade, “Romanul adolescentului timid” și am fost puțin dezamăgită. Am încercat și “Procesul” lui Kafka și a scârțâit rău.

Trag concluzia că filozofia necesită implicare totală. Sau poate că, încercând la rândul meu, am ajuns să constat că nu există perfecțiune .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.