Dansand


Exista zile in care ai vrea sa poti lua o piatra din cerc si sa o poti arunca la intamplare, departe de cercul pietrelor-semene, departe asimetric, departe oriunde, departe ne-cerc. Exista zile in care ai vrea sa cauti cu disperare un ac in carul altora, pana la epuizare, zile in care ai vrea sa poti gasi acul intr-un sfarsit si sa poti intepa cu ura norul pana la scurgerea totala de stropi.

Exista zile in care ai vrea sa poti calca incet pietrele in ne-cerc, una cate una, pana ai da de apa, sa te oglindesti cu nesat palmaindu-te, dovedindu-ti ca existi, chiar si asa, rupt in doua bucati grele si tocite.  

Exista zile in care dansul orelor, monoton si randuit de obicei, pare pus pe ghidusii, pasii iti sunt tot pe langa, vorbele-ti par ramase-n gat si emotiile-ti par lipsa. Exista zile cand bucati patrate de hartie fina par sa se mototoleasca in buzunare captusite cu puf si cand totul pe dinafara pare amestecat cu totul pe dinauntru.

Exista si dansuri macabre, dansuri de inceput de saptamana inca somnolente, insolente pana la capat in incertitudinea lor inca infantila.

Acesta este un raspuns posibil la tema propusa de Psi la care au mai dat alte raspunsuri posibile si:

1. carmen pricop 2. anacondele
3. cita 4. dor
5. Scorpio 6. Dictatura Justitiei
7. Abisuri 8. almanahe

44 de gânduri despre &8222;Dansand&8221;

 1. Dansul e ca viata sau, daca vrei, viata e ca dansul: un pas gresit… te pune in dificultate si pe tine si pe parteneri!
  Dansul inceputurilor de zi sau de saptamana poate demara greu, in functie de bioritm 🙂 , dar important e sa faci cat mai putine greseli si sa termini frumos
  🙂 cum ai terminat tu acest articol!

  1. Da, ca si metafora e sublima : dansul vietii, viata dansului. Sinusoida, cine n-are lipici sa caute pe la vecini. Greselile-s uneori involuntare, o calcatura pe picior si pasul iese in afara cercului. Asta-i ritmul, menit imperfectiunilor.

   1. Ooo, hai ca mai vin sa vad ce faci, din cand in cand! Poti sa te stergi de maneca halatului meu de casa. Pupici de insanatosire!
    ✻ღϠ₡ღ✻
    (¯`✻´¯)
    `*.¸.*✻ღϠ₡ღ✻ღϠ₡ღ✻
    (¯`✻´¯)
    `*.¸.*✻ღϠ₡ღ

 2. oare dacă înţepi norul cu acul din carul altora chiar se scurge de tot? uneori mă gândesc că ar merita să facem asta… la ore mici, nevăzuţi.

 3. După zile în care ţi se pare că aerul de respirat ţi-e legat cu pietre de moară pe fundul apei vine o zi în care respiraţia devine iarăşi firească şi, înainte de a o trece în suma activităţilor nebăgate în seamă, te bucuri de uşurinţa ei, ca de un dar strălucitor. Să vină cât mai curând ziua aceea! Multă sănătate!:)

 4. imi vine sa-mi dau doua palme, dar sunt la birou si s-ar uita lumea ciudat la mine. dar azi noapte am tipat in miezul noptii si mi-a prins bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.