Ata


Am aţa asortată la cerinţe, paşii mi-s încolăciţi, rândurile rare, de-a valma unul peste altul, exprim puţin, gândesc mult, economía de cuvinte mi-e compatibilă cu epoca. Se zice creştem în jos de câtăva vreme, valoarea se pierde odată cu minusul, monezile circulă sfărâmând zero-uri după zero-uri.

uit în coş, comparaţiile dau năvală, n-am nevoie de calculator, estimez “grosso modo” şi nu pot decât constat rămăşiţele.

Am aţă asortată la context, economisesc cuvinte pentru mai târziu, ştiţi doar, cuvintele nu intră în putrefacţie, cuvintele se păstrează bine doar bine ticluite şi doar la momentul potrivit.

uit în jur la risipă de vorbe devenită molimă şimi feresc ochii de praful aruncat peste umăr. Mi-e tare frică de vorbe.

De câteva zile bate un vânt aspru, i-am simţit zbaterea când am deschis fereastra şi a dat năvală peste mine, i-am simţit praful preluat în treacăt de la alţii şi am închis ochii, dureau deja urechile de atâtea vorbe.

Am aţă asortată la cerinţe şi am intrat deja în recesiune. Astea-s vremurile.

5 gânduri despre „Ata”

  1. Te duci ata catre idee, nu gluma. Si apoi tesi povesti dupa chipul si asemanarea ta. De aceea mi te imaginez frumoasa. E drept ca trebuie sa te citesc mereu de cate doua ori. 🙂

    1. Cred ca am o minte foarte intortocheata ca mi s-a mai spus ca-s greu de dibuit. Frumusetea e relativa si e mai mult o stare de spirit. Cand eram mica nu intelegeam diferenta dintre „frumoasa” si „draguta”. Am studiat apoi subiectul mai in profunzime si am ajuns la concluzia ca nu-mi plac in mod deosebit lucrurile si oamenii frumosi. Imi plac in mod deosebit lucrurile si oamenii interesanti. De atunci caut si adun .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.