Eu caut încă explicaţia oamenilor


Oamenii citesc doar titlurile. Mie nu-mi ies oamenii. Oamenii nu mai citesc textele, oamenii citesc doar titlurile. Oamenii nu înţeleg metafora din spatele titlurilor. Titlurile sunt incompatibile cu metaforele din spatele oamenilor.

Eu sunt incompatibilă cu oamenii. Cu viteza oamenilor de a pune punctul pe i. Cu puterea oamenilor de a inventa semnificaţii. Cu puterea oamenilor de a clasifica semnificaţiile după chipul şi înfăţişarea lor, a oamenilor.

Există momente când înveţi din tot. Din tiluri şi incompatibilitatea lor cu oamenii, din oameni şi incompatibilitatea lor cu tine, din tine şi incompatibilitatea ta cu lumea.

Există momente când pui totul pe seama incapacităţii tale de a înţelege lumea.

Textul e inspirat de titlul iar titlul este o metaforă. Articolul este explicaţia ei, a metaforei. Eu caut încă explicaţia oamenilor.

15 gânduri despre „Eu caut încă explicaţia oamenilor”

 1. Poate e bine de multe ori să nu înţelegem. Să lăsăm să fie şi atât. titluri, oameni, întâmplări.
  Am citit cu sufletul la gură întâmplărire. Amintiri printre petale… de lalele sau garoafe.

 2. era langa colt de strada un om care mi-a ascultat o conversatie cu un amic despre aceeasi tema. ne-a socat cand ne-a spus ca: tot ce vedem si scriem sau citim in alti oameni este ce reiese din spatele oglinzii

   1. daca intelegi ceea ce ai scris acum, sincer ai putea sa ajungi sa intelegi orice. caci primul pas este sa accepti ca nu intelegi nimic ca sa poti merge sa intelegi ce esti deja

   2. Primul pas fiind … trecerea dicolo de titlu. Cât despre rest, revin mâine că azi sunt pe terminate 😉 Simt că pierd esenţe preţioase şi e păcat. Revin mâine.

 3. Nu-mi amintesc nici un titlu de-al tau, poate pentru că sar peste titluri captivată de obicei de cum se conturează prima frază și sfârșesc citind textul… Vezi, poate asta a lipsit băieților din poveste, un titlu mai palid ca începutul rândurilor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.